OstroVit ALA je  prehransko dopolnilo v obliki tablet in vsebuje visoko kakovostno surovino, alfa-lipoično kislino. To je eden najučinkovitejših antioksidantov, ki se ga priporoča še posebej v obdobjih povečanih telesnih in duševnih naporov ali za zaviranje staranja. OstroVit ALA je pravo dopolilo za vsakogar.

ALA – alfa-lipoična kislina

Alfa-lipoična kislina, krajše ALA, je mitohondrijska kemična spojina iz skupine karboksilnih kislin, ki v človeškem telesu pospešuje energetski matabolizem. Še pred kratkim so jo obravnavali kot vitamin, saj je veljalo, da jo lahko dobimo le eksogeno. Danes je znano, da jo lahko telo sintetizira samo, vendar v zelo majhnih količinah. Nahaja se predvsem v mesu, v majhnih količinah pa tudi v sadju in zelenjavi.

Glavna in največja korist dodajanja alfa-lipoične kisline je njen visok antioksidativni potencial, zaradi katerega pomaga iz telesa “pometati” proste radikale, ki pospešujejo proces staranja telesa, uničujejo strukture DNK ali povzročajo peroksidacijo celičnih membran. ALA lahko podpira hitrost naše presnove, kar jasno kaže, da je ALA tudi odlično sredstvo za hujšanje. Dodatek ima tudi kelacijske lastnosti (veže težke kovine), kar pomaga telesu, da se znebi neželenih toksinov in drugih nevarnih snovi.

Kako vam lahko koristi alfa-lipoična kislina?

1. Antioksidativne lastnosti

ALA je znana po svojem močnem antioksidativnem delovanju. Nevtralizira proste radikale, škodljive molekule, ki lahko poškodujejo celice in prispevajo k različnim boleznim, vključno z rakom in boleznimi srca.

2. Podpira proizvodnjo energije

ALA ima ključno vlogo pri presnovi glukoze, ki je glavni vir energije v telesu. Pomaga pri pretvorbi glukoze v energijo, ki je bistvena za delovanje celic. Zaradi te funkcije je lahko koristna pri stanjih, ki vključujejo moteno presnovo glukoze, kot je sladkorna bolezen.

3. Nevroprotektivni učinki

ALA se je izkazala za obetavno pri zaščiti živčnih celic pred poškodbami in spodbujanju regeneracije živcev. To je privedlo do raziskav, ki so preučevale njen potencial pri zdravljenju nevroloških motenj, kot sta Alzheimerjeva bolezen in periferna nevropatija.

4. Protivnetne lastnosti

Ugotovljeno je bilo, da ima ALA protivnetne učinke, kar lahko pomaga zmanjšati vnetja v telesu. Kronična vnetja so povezana z različnimi zdravstvenimi težavami, vključno z boleznimi srca, sladkorno boleznijo in artritisom.

5. Izboljša občutljivost na inzulin

ALA lahko pomaga izboljšati občutljivost na inzulin in zmanjšati odpornost na inzulin, kar je koristno za osebe s sladkorno boleznijo tipa 2 ali presnovnim sindromom. S povečanjem občutljivosti na inzulin lahko ALA pomaga učinkoviteje uravnavati raven sladkorja v krvi.

6. Podpira zdravje srca in ožilja

Študije kažejo, da ima ALA lahko pozitivne učinke na zdravje srca in ožilja. Pomaga izboljšati lipidni profil, saj znižuje raven LDL (slabega) holesterola in trigliceridov, hkrati pa povečuje raven HDL (dobrega) holesterola.

7. Zdravje kože

Antioksidativne lastnosti ALA lahko koristijo tudi zdravju kože. Kožo lahko pomaga zaščititi pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzročajo dejavniki, kot sta UV-sevanje in onesnaženje, kar lahko zmanjša znake staranja in izboljša splošno zdravje kože.

8. Zdravje jeter

ALA je bila raziskana zaradi možnosti, da podpira zdravje jeter. Lahko pomaga zaščititi jetra pred poškodbami, ki jih povzročajo toksini ali prekomerno uživanje alkohola, in je lahko koristna pri boleznih, kot je nealkoholna maščobna bolezen jeter (NAFLD).

Uporaba

Zaužijte 1 tableto na dan, skupaj s hrano.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Alfa-lipoična kislina (ALA), sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza); škrob, sredstva proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid.

Lahko vsebuje sledove mleka (vključno z laktozo), soje, arašidov in drugih oreščkov, sezama, glutena, žitaric, zelene, gorčice, jajc, lupinarjev, rib.

1 tableta zagotovi 590 mg alfa lipoične kisline.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X